Hem Köpprocessen Köpa lägenhet Mäklare Om oss Blogg Kontakta oss Maila oss Ring oss

Köpa bostad Spanien - vi hjälper dig

Bra tips från erfaren mäklare

Vad ska man tänka på om man funderar på att köpa bostad i Spanien?

Den erfarna mäklaren Katja Rise Carlqvist som är grundare av mäkarfirman Homenetspain har listat det som är viktigt att tänka på:

 

Låt processen ta tid

Titta på Hemnet, mäklarnas egna hemsidor, ländernas turistinformationer och så vidare. Jämför områden, bara några mil längre bort kan priserna vara betydligt lägre.
Vad ska du ha bostaden till? Vill du kunna distansarbeta därifrån? Då är det viktigt med bra internetuppkoppling. Ta hjälp av mäklare innan du reser för att bena ut behoven och stryka på önskelistan. Plånboken ska ju också hålla för affären.
Välj ut max fem objekt redan på hemmaplan som du sedan åker och tittar på.
Hyr ett hus i den stad där du fundera på att köpa, så får du riktigt känna efter.
Räkna på resekostnaderna. Har du råd att åka dit ofta så att du kan få större användning av ditt boende? Vad kostar flygbiljetterna? Oftast får du bättre pris om du köper biljetterna lång tid i förväg.
Ta hjälp av en mäklare som kan landets lagar och regler. Och språket såklart. En extra fördel är det om mäklaren är lokalt förankrad. Då får du hjälp med hela affären på plats, från början till slut.
Räkna alltid med extra kostnader i form av skatter och andra avgifter. Minst 10 procent utöver köpeskillingen.
Funderar du på att köpa nyproducerat? Kolla upp att byggfirman erbjuder bankgarantier, utöver att den följer lagar och har licenser och bygglov. Vill du distansarbeta från ditt utlandsboende är det viktigt att internetuppkopplingen är bra.

Välkommen

Välkommen till vår hemsida som handlar om att köpa bostad i Spanien. Här finns information om vad man ska tänka på när man i färd med att skaffa ett hus, lägenhet eller annan boendeform i Spanien. Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor.

Kontakt

Homenetspain
Calle Romería del Rocío 6
Fuengirola

Epost: [email protected]

Telefon: +34 633 300 956

Nyhetsbrev

Vill du ha löpande information från oss så ska du prenumerera på vårat nyhetsbrev där vi kontinuerligt skickar ut information om den spanska bostadsmarknaden.

Länkar

Fråga oss

Vi finns här för dig och kan hjälpa dig med ditt bostadsköp. Vi har lång erfarenhet och djupa kunskaper och av den spanska bostadsmarknaden. Ring eller maila oss så får du den hjälp du behöver.

Hitta din bostad i Spanien här