Hem Köpprocessen Köpa lägenhet Mäklare Om oss Blogg Kontakta oss Maila oss Ring oss

Köpprocess för att köpa bostad Spanien

Så här går det till att köpa bostad Spanien

Många uppfattar det som krångligt att köpa bostad i Spanien, och det stämmer till viss del. Därför är det viktigt att du anlitar en mäkare som kan det spanska systemet och har lång yrkesmässig erfarenhet som spanska mäklare. Så när du anlitar oss så kan du vara helt trygg.

Köpprocessen

Att köpa bostad i Spanien går inte exakt till på samma sätt som när man köper ett boende i Sverige. För att du ska få en bättre insikt i hur köpprocessen går till så har vi sammanställt en steg-för-steg-lista:

Reservationskontrakt

Ett kontrakt (Contrato de Reserva) som fastställer pris och betalningsvillkor, varpå köparen betalar € 6000  betalas som en deposition. Objektet tas då bort från marknaden under reservationsperioden (ca 8-14 dagar) och dokumentation inhämtas från fastighetsregistret för att försäkra sig om att alla uppgifter är korrekta.

Juridisk undersökning av objektet

Advokaten kontrollerar att allting kring objektet stämmer, att alla tillstånd och licenser från kommunen är i ordning och att det inte finns några inteckningar, skulder, hyresgäster och/eller belastningar registrerade på objektet.

Exempel på boende som är till salu

Köpeavtal

Efter den juridiska kontrollen kan köparen och säljaren signera köpeavtalet (Contrato de Compraventa). Vid signering av avtalet betalar köparen handpenningen, oftast 10% av objektets köpeskilling. Avtalet är ofta detaljerat och innehåller en juridisk beskrivning av själva egendomen, köparens och säljarens uppgifter, köpesumma, beräknat datum för undertecknande av handlingen och andra juridiska klausuler.

Tillträde - lagfart

Säljare och köpare skall framför notarien skriva under objektets lagfart (Escritura de Compraventa). Vid påskrift av lagfart övergår ägandet av objektet från säljare till köparen. Återstående köpeskilling betalas och nycklar överlämnas till den nya ägaren.

Registrering

Efter påskrift lämnas lagfarten till fastighetsregistret, där objektet officiellt blir registrerat i den nya ägarens namn. Det är också nu som omkostnader, avgifter, överföringsskatt och övriga lagfartskostnader regleras. Hela processen utförs av din advokat som också hjälper till med att föra över alla löpande kontrakt som el, vatten, ägarförening och skatter i ditt namn.

Se vår film om att köpa bostad Spanien

Om du inte orkar att läsa igenom hela den här sidan så har vi gjort en film där vi går igenom begreppet köpprocess. Filmen är inte jättelång, utan blir ett bra alternativ att titta på även om du läst igenom allt ovanför.

Välkommen

Välkommen till vår hemsida som handlar om att köpa bostad i Spanien. Här finns information om vad man ska tänka på när man i färd med att skaffa ett hus, lägenhet eller annan boendeform i Spanien. Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor.

Kontakt

Homenetspain
Calle Romería del Rocío 6
Fuengirola

Epost: [email protected]

Telefon: +34 633 300 956

Nyhetsbrev

Vill du ha löpande information från oss så ska du prenumerera på vårat nyhetsbrev där vi kontinuerligt skickar ut information om den spanska bostadsmarknaden.

Länkar

Fråga oss

Vi finns här för dig och kan hjälpa dig med ditt bostadsköp. Vi har lång erfarenhet och djupa kunskaper om den spanska bostadsmarknaden. Ring eller maila oss så får du den hjälp du behöver.

Hitta din bostad i Spanien här

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)