Hem Köpprocessen Köpa lägenhet Mäklare Om oss Blogg Kontakta oss Maila oss Ring oss

Information om hyptekslån i Spanien

Vad som gäller för hypotekslån i Spanien

En ganska vanlig fråga från våra kunder är om det är möjligt att finansiera ett köp av bostad i Spanien.

Svaret på frågan är JA - det går att skaffa hypotekslån i Spanien, men det beror på vilka förutsättningar som man har och hur banken eller den som ska låna ut bedömer återbetalningsförmågan. Sen så finns det andra faktorer som också spelar in.

  • Residencia
  • Juridisk person
  • Fast/rörlig ränta
  • Utlåningsvilja

 

Låna från banker i Sverige

Kunder från Sverige, Norge, Danmark och Finland brukar ibland välja finansiera en del genom belåning av sin fastighet eller bostadsrätt i sitt hemland. Men det beror oftast på om räntan är lägre och att man har en bra kontakt med sin bank. Det går nästan att säga att merparten av nordiska medborgare gör någon slags kombination av belåning på egendom i Sverige och lån på bank i Spanien. Personer som inte är skatteskriva i Spanien, det vill säga. icke resident får vanligtvis låna upp till 70% av köpeskillingen utifrån hur banken gör värderingen. Viktigt är dock att tänka på att man inte får låna till de avgifter som tillkommer (10-15% på köpeskillingen.

Låna i Spanien

I Spanien får måste man (oftast) återbetala sina lån när man fyller 75 år. Så är man 60 år blir amorteringstiden 15 år, vilket är viktigt att räkna med.

Det finns många banker och de har en uppfinningsrikedom om avgifter och dess storlek. Det är viktigt att stämma av med flera banker och också pröva helt andra alternativ tex DNB och danska Nykredit. HomenetSpain har kontakter med flera banker med svensktalande personal.

Hör gärna av dig till oss så kan vi ge dig mer information om hyptekslån i Spanien. Lättast är att gå till kontaktsidan och fylla i formuläret där, alternativt kontakta oss på andra sätt som finns angivna på samma sida.

3 Jul 2022

Välkommen

Välkommen till vår hemsida som handlar om att köpa bostad i Spanien. Här finns information om vad man ska tänka på när man i färd med att skaffa ett hus, lägenhet eller annan boendeform i Spanien. Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor.

Kontakt

Homenetspain
Calle Romería del Rocío 6
Fuengirola

Epost: [email protected]

Telefon: +34 633 300 956

Nyhetsbrev

Vill du ha löpande information från oss så ska du prenumerera på vårat nyhetsbrev där vi kontinuerligt skickar ut information om den spanska bostadsmarknaden.

Länkar

Fråga oss

Vi finns här för dig och kan hjälpa dig med ditt bostadsköp. Vi har lång erfarenhet och djupa kunskaper om den spanska bostadsmarknaden. Ring eller maila oss så får du den hjälp du behöver.

Hitta din bostad i Spanien här

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)