Hem Köpprocessen Köpa lägenhet Mäklare Om oss Blogg Kontakta oss Maila oss Ring oss

Pruta på priset vid köp av bostad

Pruta på bostadspriset när du ska köpa bostad

Något som de allra flesta frågar sig är om det är okej att pruta på priset vid köp av bostad i Spanien? Du kanske har hört från olika håll att runt 10 procent är standard, men om du frågar en etablerad och seriös mäkare med lång erfarenhet av försäljning av lägenheter och hus i Spanien så blir svaret något annat.

Katja Rise Carlqvist som är en erfaren mäklare med över 13 års erfarenhet har inte hört om detta alls, men säger att det är möjligt att det var vanligare förr i tiden, men att det inte på något sätt är standard idag.

Katja som driver HomenetSpain sedan 13 år säger att försäljningspriserna sätta av ägarna, givetvis i samråd med oss mäklare, men det är inte ovanligt att ägarna ändå väljer att sätta ett pris som dom tror på. Just därför kanske det ibland är svårt att förstå prissättningen och att den kan skilja sig markant mellan liknande objekt.

Prova att pruta är aldrig fel

Pruta ska man absolut försöka göra, men också ha med i beräkningen att i värsta fall så får man betala det säljaren begär, i enstaka fall mer. Diskutera gärna med din mäklare, de kan guida er och vår roll är att få det till ett så bra pris som möjligt och att alla ska bli nöjda.

Marknaden är mycket het nu och i synnerhet efter pandemin, så att få till en prutning just kan bli extra svårt. De senaste försäljningarna har det varit väldigt liten prutmån på, 2-5% av begärt pris. Allt beror på vilken situation säljaren är i, hur bråttom man har och om det eventuellt finns lån på bostaden, inte sällan heller lägger sig barn eller andra släktingar i förhandlingarna också – det är inte helt att få alla nöjda.

Bäst när alla är överens

Tänk på att den bästa överenskommelsen är när både köpare och säljare känner sig som en vinnare, och för dig som köpare så blir det en extra fin fjäder i hatten med att få en ny bostad här i paradiset och bara det kan vara värt mer än att få igenom en prutning!

Vill du få mer tips om hur du kan pruta på bostadspriset kan du kontakta oss direkt via kontaktformuläret på vår kontaktsida.

14 Jun 2022

Välkommen

Välkommen till vår hemsida som handlar om att köpa bostad i Spanien. Här finns information om vad man ska tänka på när man i färd med att skaffa ett hus, lägenhet eller annan boendeform i Spanien. Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor.

Kontakt

Homenetspain
Calle Romería del Rocío 6
Fuengirola

Epost: [email protected]

Telefon: +34 633 300 956

Nyhetsbrev

Vill du ha löpande information från oss så ska du prenumerera på vårat nyhetsbrev där vi kontinuerligt skickar ut information om den spanska bostadsmarknaden.

Länkar

Fråga oss

Vi finns här för dig och kan hjälpa dig med ditt bostadsköp. Vi har lång erfarenhet och djupa kunskaper om den spanska bostadsmarknaden. Ring eller maila oss så får du den hjälp du behöver.

Hitta din bostad i Spanien här

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)