Köpa bostad Spanien

Vi hjälper dig med att köpa bostad i Spanien

Något som de allra flesta frågar sig som ska köpa bostad i Spanien är om det är okej att pruta på priset? Du kanske har hört från olika håll att runt 10 procent är standard, men om du frågar en etablerad och seriös mäkare med lång erfarenhet av försäljning av lägenheter och hus i Spanien så blir svaret något annat.

Katja Rise Carlqvist som är en erfaren mäklare med över 13 års erfarenhet har inte hört om detta alls, men säger att det är möjligt att det var vanligare förr i tiden, men att det inte på något sätt är standard idag.

Katja som driver HomenetSpain sedan 13 år säger att försäljningspriserna sätta av ägarna, givetvis i samråd med oss mäklare, men det är inte ovanligt att ägarna ändå väljer att sätta ett pris som dom tror på. Just därför kanske det ibland är svårt att förstå prissättningen och att den kan skilja sig markant mellan liknande objekt.

Pruta ska man absolut försöka göra, men också ha med i beräkningen att i värsta fall så får man betala det säljaren begär, i enstaka fall mer. Diskutera gärna med din mäklare, de kan guida er och vår roll är att få det till ett så bra pris som möjligt och att alla ska bli nöjda.

Marknaden är mycket het nu och i synnerhet efter pandemin, så att få till en prutning just kan bli extra svårt. De senaste försäljningarna har det varit väldigt liten prutmån på, 2-5% av begärt pris. Allt beror på vilken situation säljaren är i, hur bråttom man har och om det eventuellt finns lån på bostaden, inte sällan heller lägger sig barn eller andra släktingar i förhandlingarna också – det är inte helt att få alla nöjda.

Tänk på att den bästa överenskommelsen är när både köpare och säljare känner sig som en vinnare, och för dig som köpare så blir det en extra fin fjäder i hatten med att få en ny bostad här i paradiset och bara det kan vara värt mer än att få igenom en prutning!

14 jun 2022

Välkommen

Välkommen till vår hemsida som handlar om att köpa bostad i Spanien. Här finns information om vad man ska tänka på när man i färd med att skaffa ett hus, lägenhet eller annan boendeform i Spanien. Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor.

Kontakt

Homenetspain
Calle Romería del Rocío 6
Fuengirola

Epost: [email protected]

Telefon: +34 633 300 956

Nyhetsbrev

Vill du ha löpande information från oss så ska du prenumerera på vårat nyhetsbrev där vi kontinuerligt skickar ut information om den spanska bostadsmarknaden.

Länkar

Fråga oss

Vi finns här för dig och kan hjälpa dig med ditt bostadsköp. Vi har lång erfarenhet och djupa kunskaper och av den spanska bostadsmarknaden. Ring eller maila oss så får du den hjälp du behöver.

Hitta din bostad i Spanien här